Om Sensodyne

Om Sensodyne

Om oss

Sensodyne är varumärket som flest tandläkare rekommenderar mot ilningar i tänderna. Vi är också det bästsäljande varumärket i denna kategori (Nielsen Scantrack 2017 MAT November). Miljontals människor runt om i världen har förtroende för våra produkter. Varför? Svaret är helt enkelt eftersom vårt sortiment av Sensodyne tandkrämer har visat sig lindra ilningar i tänderna och ger långvarigt skydd med tandborstning två gånger dagligen.

Vår vision

Vi arbetar för att skapa en framtid utan ilningar i tänderna

"Vi arbetar för att skapa en framtid utan ilningar i tänderna"

Vår historia

1961

1961

Sensodyne Original, den första desensibiliserande tandkrämen som innehåller strontiumklorid, lanseras i USA och Storbritannien. Strontiumklorid hjälper till att blockera dentintubuli.

1980

1980

Sensodyne F, den första tandkräm som innehåller kaliumnitrat (som hjälper till att lugna nerverna inuti tänderna), lanseras. Det är kliniskt bevisat att den lindrar ilningar när den används två gånger dagligen.

2006

Sensodyne Pro-Emalj lanseras. Dess fluorsammansättning skyddar mot effekterna av erosion på tandemaljen.

2010

2010

Sensodyne Repair and Protect, som innehåller 5 % NovaMin och fluorid, lanseras. Den hjälper till att reparera* känsliga områden av tänderna.

 

*bygger ett skyddande lager över de känsliga områderna på tänderna.  Borsta två gånger dagligen för långvarigt skydd mot ilningar.

2017

Sensodyne Rapid Relief lindrar ilningar på 60 sekunder.

Vår vetenskap

Som ledare inom området ilningar i tänderna är vi fast beslutna att arbeta tillsammans med akademiska institutioner och laboratorier. Dessa relationer ger oss möjlighet att utveckla vår kunskap och förståelse för ilningar i tänderna och deras inverkan på människors liv. Genom att sätta vetenskapen i centrum för det vi gör, kommer vi att fortsätta att tillämpa de senaste vetenskapliga innovationerna och hjälpa fler människor att lindra deras ilningar i tänderna.

Vår vetenskap

Tekniker för att lindra ilningar i tänderna

Våra forskare har identifierat och formulerat ett antal specifika tekniker som ingår i Sensodyne sortimentet – exempelvis kaliumnitrat, NovaMin och tennfluorid – för att lindra ilningar i tänderna. Dessa tekniker hjälper till att antingen lugna nerverna inuti tänderna vid ilningar eller att skydda exponerat dentin.

Kaliumnitrat

Kaliumnitrat

Se hur kaliumnitrat hjälper till att lugna nerverna inuti tänderna vid ilningar.

NovaMin

NovaMin

Läs hur NovaMin skapar ett reparerande lager över och inom exponerade dentintubuli med hjälp av tändernas byggstenar.