Hantera ilningar i tänderna

Hantera ilningar i tänderna

Hantera ilningar i tänderna

Ta hand om dina tänder

Tandborstning två gånger dagligen med en speciellt framtagen tandkräm för ilningar, som t.ex. en i Sensodyne sortimentet, är ett effektivt sätt att hantera ilningar i tänderna samtidigt som du hjälper till att hålla dina tänder och ditt tandkött friskt. Det finns även andra saker du kan göra för att hantera ilningar i tänderna.

  • Strunta inte i tandläkarbesökBoka tid för att besöka din tandläkare om du inte har varit där de senaste 12 månaderna.
  • Förhindra tandgnisslingOm du vet att du gnisslar tänder eller om du känner obehag i tänderna när du vaknar på morgonen, rekommenderar vi att du rådfrågar din tandläkare om detta så snart som möjligt.

Sura livsmedel och drycker

Med tiden kan sura livsmedel och drycker leda till att tandemaljen slits ner - detta kallas syraskador (erosion). Sura livmedel och drycker inkluderar frukt och frukjuicer, kolsyrade läsk, svart kaffe eller te, vin och andra livsmedel såsom ketchup eller salladressing.  Om du intar sura livsmedel mer än fyra gånger per dag kan det göra att din emalj riskerar syraskador. Om du tror att din tandemalj riskerar att utsättas för syraskador, bör du tala med din tandläkare. Du kan också testa en tandkräm speciellt utformad för att hjälpa till att skydda tänderna mot syraskador som t.ex. Pro-Emalj.

Sensodyne Online Check Up

Mer information om ilningar i tänderna

Vår Online Check Up kan hjälpa dig att känna igen några av de typiska symtomen på ilningar. Det tar bara några minuter och du kan göra det direkt.

Gör Online Check Up

OM ILNINGAR I TÄNDERNA