Hantera ilningar i tänderna

Hantera ilningar i tänderna

Hantera ilningar i tänderna

Daglig munvård vid ilningar i tänderna

Om du undrar hur du bäst tar hand om ilningar i tänderna är svaret att införa goda vanor i dina dagliga munhälsorutiner.

Följ dessa tips för att hjälpa till att ta hand om ilningar i tänderna.

  • Borsta tänderna och använd tandtråd regelbundetEn god munhygien kan hjälpa till att förebygga problem som kan leda till ilningar i tänderna, som t.ex. tillbakadraget tandkött. 
Kontinuerlig daglig munvård för ilningar i tänderna
  • Borsta inte för hårt eller för oftaAtt borsta alltför aggressivt eller oftare än din tandläkare rekommenderar kan bidra till tillbakadraget tandkött och emaljslitage. Med tiden kan tillbakadraget tandkött och emaljförlust leda till exponerat dentin och ilningar i tänderna.
  • Använd en mjukare tandborsteEn mjukare tandborste kan hjälpa till att minska effekterna av aggressiv tandborstning och hjälpa till att skydda din emalj. 
  • Använd en tandkräm för ilningar i tändernaTandkrämer, som t.ex. de i Sensodyne sortimentet, kan ge daglig lindring mot ilningar i tänderna när de används två gånger dagligen.

Prata med din tandläkare om vilken munhygienrutin som är bäst för dig och den bästa tandborstningdtekniken, hur ofta och hur länge.

Sensodyne Online Check Up

Sensodyne Online Check Up

Vår Online Check Up kan hjälpa dig att känna igen några av de typiska symtomen på ilningar. Det tar bara några minuter och du kan göra det direkt.

Gör Online Check Up

OM ILNINGAR I TÄNDERNA