Behandla ilningar i tänderna

Behandla ilningar i tänderna

Behandla ilningar i tänderna

Din tandläkares roll

Endast en tandläkare kan bekräfta att du har dentinöverkänslighet. Om du upplever att du har problem med tänderna ska du alltid rådfråga din tandläkare. Din tandläkare kan ge dig råd om vilken munhygienrutin och tandborstningsteknik som är bäst för dig samt hur ofta och när du ska borsta tänderna. Om du känner att dina tänder riskerar att utsättas för syraskador bör du rådfråga din tandläkare, till exempel hur du bäst förtär sura livsmedel och drycker. Du kan också testa en tandkräm speciellt framtagen för att hjälpa till att skydda tänderna mot erosion som t.ex. Pro-Emalj.

Varför rekommenderar experter Sensodyne?

Sedan Sensodyne lanserades 1961 har det blivit det främsta varumärket som rekommenderas av tandläkare mot ilningar i tänderna. Så många som 8 av 10 tandläkare rekommenderar Sensodyne*. Med tandborstning två gånger dagligen ger Sensodyne bevisad lindring av ilningar.

Vetenskap har alltid varit i centrum för Sensodyne, det är det som gör våra tandkrämer effektiva. Under årens lopp har våra forskare formulerat olika tekniker i nya tandkrämer, speciellt utformade för att lindra ilningar i tänderna.

*Källa: GFK Claim Test, Januari 2017.

När ska du besöka din tandläkare?

Kom ihåg att det finns många andra orsaker till smärta i tänderna än ilningar i tänderna. Om du känner obehag eller värk i tänderna rekommenderar vi att du rådfrågar din tandläkare så fort som möjligt. Vi rekommenderar att du besöker din tandläkare var 12:e månad för regelbundna tandkontroller.

Sensodyne Online Check Up

Sensodyne Online Check Up

Vår Online Check Up kan hjälpa dig att känna igen några av de typiska symtomen på ilningar. Det tar bara några minuter och du kan göra det direkt.

Gör Online Check Up

OM ILNINGAR I TÄNDERNA